Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Οι επερχόμενες εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αθήνας-Πειραιά πραγματοποιούνται από 29/11 μέχρι και 7/12 σε συνθήκες καλπάζουσας ανεργίας του κλάδου, αναιτιολόγητων και καταχρηστικών απολύσεων, μισθολογικής καταρράκωσης, τιμωρητικής αξιολόγησης και εργοδοτικής απαξίωσης αποφάσεων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων της εκπαίδευσης. Δηλαδή, στις συνθήκες που έχουν σχεδιαστεί από την Ε.Ε και το ΔΝΤ, υλοποιούνται από την τρικομματική κυβέρνηση των Μνημονίων και έχουν ως στρατηγικούς στόχους την υποβάθμιση του κοινωνικού αγαθού της παιδείας, τους ταξικούς εκπαιδευτικούς φραγμούς, την πλήρη απελευθέρωση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Σε αυτό το πλαίσιο η Ριζοσπαστική Ανανεωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΡΑΚΕ) -ως μετεξέλιξη της ιστορικής Ανανεωτικής Κίνησης- εξακολουθεί να πιστεύει σε έναν συνδικαλισμό αυτόνομο, ταξικό, ανεξάρτητο και αγωνιστικό.
Θέλουμε να αναγεννήσουμε τον κουρασμένο και χωρίς έμπνευση συνδικαλιστικό μας χώρο.
Αρνούμαστε την ένταξή μας στο Ενιαίο Μισθολόγιο αλλά και τις επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις.
Υπερασπιζόμαστε τους συναδέλφους μας που απολύονται αναίτια.
Αντιστεκόμαστε στην αύξηση του ωραρίου σε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.
Θεωρούμε αδιανόητη κάθε συζήτηση περί αξιολόγησης σε συνθήκες διωγμού των εκπαιδευτικών.
Η ΡΑΚΕ είναι αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Είμαστε υπέρ ενός ενιαίου συστήματος πρόσληψης σε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, χωρίς γραπτούς διαγωνισμούς, που θα λαμβάνει υπόψη του την προϋπηρεσία σε δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση κάθε μορφής, καθώς επίσης ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια.
Βασική μας επιδίωξη είναι η πιο πλατιά δημοκρατία και διαφάνεια στον ΣΙΕΛ και στην ΟΙΕΛΕ, με δυνατότητα δημοσιοποίησης όλων των ιδεών που διακινούνται στον χώρο μας.
Η Ριζοσπαστική Ανανεωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών πιστεύει πως ριζική λύση των προβλημάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν είναι δυνατόν να υπάρξει χωρίς την κατάργηση της πολιτικής των Μνημονίων και την ανατροπή της συμβιβασμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ.
Οι εξελίξεις είναι στο χέρι μας.
Ψηφίστε τη ΡΑΚΕ για μια αγωνιστική, ενωτική, δημοκρατική και αποτελεσματική πορεία του αγώνα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών
Αν δεν τους σταματήσουμε, δεν θα σταματήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου